Gezonde recepten of diëten?

Bij gezonde recepten ligt de basis voor afvallen.

Echter is gezond eten niet voor iedereen even makkelijk. Ervaring leert dat velen een steuntje in de rug nodig hebben om gezonder te gaan eten. Er worden erg veel diëten (dieet betekent leefregel) aangeboden en het is soms lastig om te bepalen hoe u wilt afvallen. Om die reden is hier een opsomming te vinden van de beste diëten van dit moment. Mocht u niet willen afvallen door middel van een dieet, dan kunt u met deze gezonde recepten vele kilo’s afvallen.
Gezonde recepten of diëten

Eiwitdieet:

Ons lichaam heeft energie nodig om te functioneren. De energie wordt uit koolhydraten, vetten en eiwitten gehaald. Een eiwitdieet is gebaseerd op een lage inname van koolhydraten maar een zeer hoge inname van eiwitten. Ook de inname van gezonde vetten horen bij een eiwitdieet. Bij het eiwitdieet dienen er kwalitatief hoge eiwitten gegeten te worden, anders kan het gewenste effect achter blijven. Een eiwitdieet is een relatief dure optie voor gewichtsverlies welke een bepaalde periode gevolgd kan worden. Elk eiwitdieet heeft bepaalde gevaren, bijvoorbeeld overbelasting van de nieren en te weinig benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen.

 

Dr Frank dieet:

Het bekende en erg populaire Dr Frank dieet is gebaseerd op een hoge inname eiwitten, groente en gezonder leven in een periode van 3 maanden. Het is net als het Atkins dieet een net iets andere vorm van een eiwitdieet. Het grote voordeel is dat volgers weinig last hebben van een honger gevoel. Het belangrijkste tijdens het Dr Frank dieet koolhydraten en fruit links te laten liggen. Fruit bevat veel natuurlijke koolydraten. Door de hoge inname van eiwitten verdwijnt het honger gevoel.

 

Dukan dieet:

Het Dukan dieet is tevens een bekend eiwitdieet, welke vele volgers kent in Frankrijk. In dat land zijn er meer dan een miljoen tevreden gebruikers. Koolhydraten worden tijden het Dukan dieet niet of nauwelijks gegeten en de nadruk ligt op eiwitten en vis eten. Het verschil ten opzichte van het Dr Frank dieet is dat bij het Dukan dieet mensen vaker een hongerig gevoel hebben.

 

Koolhydraatarm dieet:

Zoals bij de eiwitdiëten worden koolhydraten tot een minimum beperkt. Dit heeft met de natuurlijke omzetten in het lichaam van koolhydraten naar vet te maken. Er zijn verschillende koolhydraatarme diëten te vinden welke u zouden kunnen helpen.

 

Modifast:

Modifast is bedoeld om de inname van calorieën te beperken door het innemen van maaltijd vervangers in poedervorm. De inname van calorieën wordt beperkt tot 500 kcal terwijl we normaal gesproken 4 tot 5 keer zoveel innemen. Volgens Modifast krijgen we door het eten van de muesli, pudding of milkshakes voldoende voedingsstoffen binnen.

 

Sonja Bakker:

Het Sonja Bakker dieet is gebaseerd op het veranderen van het eetschema en caloriearme tussendoortjes. De inname van fruit, zuivel en brood word beperkt en kan vooral voor jongere gebruikers een negatief effect op de groei hebben. De kans dat men terugvalt is vrij hoog.

 

Weight Watchers:

In tegenstelling tot veel andere diëten kunt u bij Weight Watchers blijven eten wat u wilt eten. Het gaat voornamelijk om de bewustwording van wat er gegeten word. De nadruk ligt op de lange termijn, zodat u niet elke keer opnieuw hoeft te beginnen met afvallen.

Wilt u uw kilo’s kwijtraken op een andere manier dan met een dieet? Ook daar liggen veel kansen. Om kilo’s kwijt te raken is het aanpassen van de leefstijl, voldoende beweging en gezonde recepten eten vaak de basis voor een gezond lichaam. Ik heb een verzameling voor gezonde recepten voor afvallen gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *