Welke dieet helpt met afvallen?

Welk dieet helpt met afvallen? Welke dieet kan je het beste gebruiken? Welk dieet is het meest gezond? Welk dieet kost de minste moeite voor afvallen? Allemaal vragen die we ons voor elk dieet in ons hoofd halen. Helaas is er niet een snel en eenduidig antwoord op te geven.

Weight Watchers

weight watchers afvallenEen populair dieet overgewaaid uit de Verenigde Staten. Je krijgt tijdens het Weight Watchers Plan een aantal punten per dag, week en maand. Elke maaltijd heeft een aantal punten en deze worden simpelweg per tijdspanne bij elkaar opgeteld. Wanneer er op een moment teveel ‘punten’ naar binnen zijn gedrongen dan dient het gecompenseerd te worden op een andere dag. Zo kun je eten wat je wilt, tot op zekere hoogte. Ondanks de hulp en trainingen die in het pakket zitten is het vaak erg lastig vol te houden. Want hoe gaat het na de periode als je klaar bent met het dieet? Kun je het dan ook nog steeds zo doen als tijdens het dieet?

Oerdieet

oerdieet tomatenVeel gebruikt. Het eten van eten zoals je verre voorouders deden. Dan hebben we het over een periode van tientallen duizenden jaren geleden. Zuivel, suikers en koolhydraten worden geminimaliseerd ingenomen. Voor de korte termijn zal het aantal calorieën per dag flink afnemen. De bloedsuikers spiegel is weer in balans en het cholesterol gehalte zal weer op acceptabel niveau komen. Keerzijde is wel, wat doet het op de lange termijn? Blijven we zo gezond? Of heeft de andere voeding op de lange termijn wel een invloed op het lichaam?

Cambridge dieet

Bekend dieet. Veel gebruikt en is wereldwijd populair. De inname van calorieën worden flink verminderd. We hebben zo rond de 2000 calorieën per dag nodig. Tijdens het Cambridge dieet wordt het verminderd naar ongeveer 150 calorieën per maaltijd. Deze kunnen uit shakes, repen of soepen bestaan. Doordat we zo weinig aan voedingsstoffen binnen krijgen, kan dit een negatieve invloed op het lichaam hebben. Het afvallen van een aantal kilo binnen een paar weken is zeker mogelijk. De kans dat er daarna een terugval gaat plaatsvinden is minimaal net zo groot. Bekijk goed wat de mogelijkheden zijn en informeer voor het Cambridge dieet altijd bij een gerenommeerde arts.

Dokter Frank dieet

Misschien wel het bekendste dieet op dit moment. Een internist heeft zijn denkwijzen vermeld en beschreven in zijn boeken. Het dieet is gebaseerd op de inname van hoogwaardige eiwitten. Eiwitten geven een vol gevoel en bevatten daarnaast essentiële bouwstoffen. Eiwitten worden veel gebruikt voor krachttraining. Naast de eiwitten is het de bedoeling om een bepaald eetschema te volgen. Hierin zitten specifieke maaltijden die direct helpen met afvallen. Het is meestal wat flauwer eten waar geen suikers en weinig zout in zit.

South Beach dieet

Bij veel diëters komt deze naam wel eens voorbij. Jaren geleden kende het zijn weerga niet in Nederland. Tegenwoordig zijn de afvallers er niet zo happig meer op. In een aantal fasen wordt er naar een gezonder en slanker lichaam gewerkt. Het eetschema wordt aangepast door uitsluitend goed koolhydraten te eten. Slechte koolhydraten worden uitgesloten. Onder de slechte koolhydraten vallen vooral vezelrijke producten. Het Soutch Beach dieet staan niet bekend om haar lange duurzaamheid. Het jojo effect kan absoluut aanwezig zijn.

Atkins dieet

Net als bij veel andere diëten mag er tijdens het Atkins dieet niet veel aan koolhydraten gegeten worden. In een aantal fasen wordt er gewerkt naar een slank en gezonder lichaam. Wanneer het uiteindelijk doel is bereikt, is het de bedoeling dat men niet meer terugvalt in oude gewoonten. Hier wordt ook nadrukkelijk op getraind. Het zou erg zonde zijn als alle moeite voor afvallen met Atkins dieet voor niets is geweest.

Docter Phil diet

Een opkomend dieet geschreven door de bekende dokter Phill. Er zijn twee boeken verschenen: 20 / 20 diet en voel je goed in je lijf. In plaats van direct het eetpatroon aan te passen gaat het bij dokter Phil om het psychische gedeelte. Waarom doe je iets? Hoe ga je het veranderen. In de boeken van dokter Phil zul je leren om anders te denken. Werkt goed voor de lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *